Ingrediënten
- 500 ml wodka of eigen stook + water
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 50 gram koffiebonen
- 1 vanillestokje
- kopje espresso
Instructies
- Doe de koffiebonen in een grote (weck) pot
- Vervolgens doe je hier de suiker en het vanillemerg bij
- Hierna voeg je de wodka toe
- Meng alles goed door elkaar
- Zet de pot weg voor 4-6 weken weg op een donkere plek
- Probeer elke dag de pot goed te schudden
- Als de suiker is opgelost, dan is de likeur klaar
- Pak een fles (bijvoorbeeld de wodka fles als deze leeg is)
- Zet een trechter met daarbovenop een zeef op de fles
- Giet het mengsel in de fles (door zeef)
- Voeg naar believen een kopje espresso toe.
- De likeur is klaar om gedronken te worden!
Ik heb gekozen voor de Darkroast koffiebonen van la Place, omdat ik deze bij de lokale supermarkt kon kopen. Je kunt natuurlijk kiezen voor andere bonen, dat is helemaal eigen smaak.
Wil je een minder neutraal karakter, dan kun je de wodka in het recept vervangen door bijvoorbeeld Jenever.
Verder staat het je vrij om andere ingrediënten toe te voegen zoals bijvoorbeeld kruidnagel of kaneel. Ik kan me voorstellen dat dit het recept wat kan opspicen.