Zelf écht bier brouwen in 7 stappen
1. Schroten. Mout moet worden gekneusd voordat je het kan gaan verwarmen.
3. Filteren en spoelen. Glas bier tappen en er weer overheen gooien. Plus gekookt water (87 gr) over bovenste rooster.
5. Wort koelen. 25 graden. Doe de Whirlpool.
6. Gisten.
Nadat de wort is teruggekoeld naar 25 graden overhevelen naar gistvat. Laat het er in kletteren voor wat zuurstofinslag. Strooi de zakjes gist over de wort en laat het een week vergisten bij 20 graden.
2. Maischen. Om te zorgen dat het zetmeel wordt omgezet in glucose moet het mout in water worden verwarmd.
PH waarde testen en eventueel melkzuur toevoegen.
4. Wort koken 100 graden. Hoppen toevoegen.
Jodiumtest
5b. Nog even SG meten
7. Bottelen.
Vul het jongbier af in flesjes en voeg 6 gram suiker per liter toe voor hergisting. Laat ze 2 weken op een warme plek (>21) staan.
Opbouw
Overzicht
Manuele bediening
Automatische bediening
Programmeren
Reinigen